TEL 08 - 56 23 71 00 |


Referenser


Här har vi samlat några av våra referenser inom olika områden. Kontakta oss gärna för mer information om de olika lösningarna eller för att komma i kontakt med dessa eller andra kunder.

Scania

Scania är en globalt ledande tillverkare av tunga lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer. South Pole har levererat beräkningskluster till Scanias produktionsmiljö för tekninska beräkningar och hjälper även till med support och vidareutveckling av dessa resurser.

HPC2N

HPC2N är ett nationellt center för vetenskapliga beräkningar vid Umeå universitet. South Pole har levererat ett flertal kluster och andra system till HPC2N, senast klustret Abisko med 332 noder med fyra 12-kärniga processorer, upp till 512GB minne och Infiniband-nätverk.

UPPMAX

UPPMAX är Uppsala universitets centrum för HPC och vetenskapliga beräkningar. South Pole har levererat ett flertal stora kluster till UPPMAX samt även flera stora lagringssystem.

Parallelldatorcentrum

Parallelldatorcentrum, PDC, är ett av Sveriges största centrum för vetenskapliga beräkningar. South Pole har levererat en Cray superdator som med sina 36 000 processorkärnor är Sveriges största datorsystem till PDC. South Pole har även byggt upp ett Linuxkluster med över 1200 servrar och höghastighetsnätverk samt levererat ett mycket energieffektivt kluster baserat på blade-teknologi och ett stort parallellt lagringssystem.