TEL 08 - 56 23 71 00 |Beräkningskluster

South Pole är Sveriges ledande leverantör av beräkningskluster. Vi erbjuder kluster för beräkningar inom en mängd olika områden som till exempel mekanik, bioinformatik och Monte Carlo simuleringar.

Linuxkluster

South Pole erbjuder klusterlösningar baserade på kraftfulla Kelvinservrar med RedHat/CentOS Linux. Vi hjälper även till med de tjänster som behövs runt en lyckad implementation av ett kluster.

Hårdvara

Vi har ett mycket brett utbud av hårdvaruplattformar och arkitekturer som vi kan basera våra kluster på och väljer tillsammans med kund den lösning som passar bäst beroende på applikationer och behov.

För klusterkommunikation erbjuder vi en mängd lösningar som InfiniBand, 10 gigabit Ethernet eller 1 gigabit Ethernet.

Vi har även övrig utrustning som behövs som rack, switchar, övervakning samt ett stort utbud av hårdvara som kan behövas i infrastrukturen kring en komplett beräkningsmiljö som lagring, backup eller visualisering.

Integration

Våra kluster levereras nyckelfärdiga på plats hos kund färdiga att tas i drift. Vi integrerar dem i befintlig infrastruktur och sätter upp för enkel åtkomst direkt från arbetsstationer. Vi sätter även upp kösystem som till exempel efter behov och önskemål.

Applikationer

De flesta tillämpningar fungerar idag bra tillsammans med kluster. Vi levererar Linuxkluster för bland annat följande applikationer: Fluent, CFX, StarCD, Abaqus, Ansys, Powerflow.

Drift och underhåll

Vi erbjuder avtal för service, support och drift av kompletta klustermiljöer.