Om oss

I över 20 år har vi på South Pole byggt och levererat beräkningskluster. Vi erbjuder lösningar inom High Performance Computing (HPC) och serverlösningar åt företag och organisationer i hela Norden. Genom åren har vi levererat kluster till stora universitet, högskolor, industriföretag och ett stort antal mindre företag och institutioner.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001 och arbetar alltid med att förbättra kvaliteten, miljön och andra relevanta områden. Vi genomgår regelbundna inspektioner för att kunna tillhandahålla ETL-märkning på våra produkter. Om du har andra behov, som EMC- eller transporttester, kan vi också hjälpa till med det. Det är bara att höra av dig eller besöka oss i Sundbyberg.

Vårt uppdrag

Sedan starten har vår målsättning varit att utveckla ett nära samarbete med våra användare för att optimera deras resultat. Det innebär att vi inleder ett tätt samarbete med dig som kund ända från planeringsstadiet och hela vägen fram till leverans, installation och integration.

Efter det finns vi även tillgängliga för support och hjälp med driften av kluster. För oss är det viktigt med kontinuerlig uppföljning med varje kund för att hålla igång systemet och förhindra eventuella driftstopp. Med vår gedigna support får du dessutom snabb och pedagogisk rådgivning om applikationerna, om du någon gång känner dig osäker.

Våra fördelar

South Pole är Linuxexperter – alla våra produkter är nämligen fullt kompatibla med Linux. Som kund har du med vår hjälp möjlighet att konfigurera dina servrar på webben eller få skräddarsydda lösningar. Oavsett om du vill bygga en virtualiseringsmiljö med Proxmox, en lagringslösning med ZFS och Ceph, eller skapa kluster för beräkningar och AI, så har vi den optimala lösningen för ditt projekt.

På South Pole är vi alltid i framkant av teknologin. Med starka och långvariga partnerskap med tillverkare som Intel, AMD och NVIDIA, erbjuder vi ett världsledande produktutbud. Vi brinner för att lösa problem och att ge våra användare den bästa möjliga upplevelsen. Därför erbjuder vi produkter av högsta kvalitet med omfattande garantier och supportmöjligheter.